Via de Facebookgroep van Ambitieuze Coaches kwam ik in contact met Els van Dongen. Els is leefstijlcoach en helpt jou meer ontspannen, vol zelfvertrouwen en vrij in het leven te staan. In eerste instantie zou ik bij haar een healing ontvangen, maar door omstandigheden kon dat niet doorgaan. Echter toen ik haar workshop “manifesteer je mooiste 2019” voorbij zag komen schreef ik me direct in.

Al jaren wil ik een vision board maken maar het komt er telkens niet van. Ik had een stok achter de deur nodig. Met 2019 in het vooruitzicht en allerlei nieuwe inzichten en plannen leek het me waardevol om aan deze workshop deel te nemen.

Doelen bereiken

Voor het nieuwe jaar stel je vaak allerlei doelen op. Zowel privé als zakelijk. Om deze doelen te bereiken moet je ze voor je zien alsof het al bereikt is. Je hersenen zijn namelijk heel visueel ingesteld. Wanneer ik zeg “Ik zie een grote hond met een korte staart” dan zie jij onmiddellijk een beeld van die hond in jouw gedachten. Geen woorden dus, maar een beeld. Daarom is het visualiseren van je doel door middel van een vision board zo belangrijk. Het is de eerste stap naar het bereiken van je doel.

Wanneer je het voor je ziet is het makkelijker om de stappen te nemen die je ervoor nodig hebt om het te bereiken. Dit heeft alles te maken met visualiseren en manifesteren. Maar ik heb er nog te weinig kaas van gegeten om daar echt uitleg over te geven. Zoek het maar eens op (nadat je dit artikel hebt gelezen natuurlijk).

Wat is een vision board?

Een vision board is niet meer dan een collage van beelden. Afbeeldingen, tekeningen, beelden, foto’s van dingen die jouw doel uitbeelden. Dit gecombineerd met teksten. Je kunt bijvoorbeeld het doel hebben om je ideale huis te kopen. Op je vision board creëer je jouw ideale huis, hoe ziet het eruit? In welke omgeving staat het? Welke woorden horen erbij? Ditzelfde werkt ook voor je ideale vakantiebestemming, je ideale partner, ideale eigen bedrijf, het perfecte kantoor, je favoriete restaurant, enzovoort.

Op je vision board laat je zien hoe jouw doelen eruit zien. Waar ben je? Wie zijn erbij? Wat heb je aan? Welke kleuren zie je? Hoe voel jij je? Allemaal dingen die je daarop kunt verwerken.

Workshop ‘manifesteer je mooiste 2019’

Tijdens de workshop zijn we aan de slag gegaan met ons eigen visionboard. Om jouw droomleven in kaart te brengen hebben we eerst een visualisatie oefening gedaan. Met gesloten ogen nam Els ons met haar warme stem mee naar eind 2019. Waar waren we? Wie zijn er nog meer? Wat voel je? Door allerlei vragen te stellen en ons volledig te concentreren op onze wensen kon je jouw droom helder krijgen.

Na deze oefeningen konden we aan de slag met onze visionboard. Eerst allerlei afbeeldingen en teksten knippen en scheuren uit de vele tijdschriften die er lagen. En daarna alles op je eigen visionboard plakken. Els maakt gebruik van mooie houten schalen waar je jouw visionboard op creëert. Een creatieve manier om een visionboard op te maken.

De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten waren we al drie uur verder! Het was zo ontzettend mooi om te zien hoe verschillend iedereen is. En hoe iedereen een eigen manier had van het creatief bezig zijn. Ik ben ontzettend blij dat ik deze workshop gedaan heb. En ik ga zeker vaker een visionboard maken.

Heb jij wel eens een visionboard gemaakt?