Het beroep Virtual Assistant begint steeds bekender te worden in Nederland, maar nog niet iedereen weet wat het inhoudt. Het begrip Virtual Assistant (vanaf nu VA genoemd) is overgewaaid vanuit Amerika. Heel kort door de bocht gezegd is een VA een assistent die je volledig online en op afstand helpt. Een VA ondersteunt zelfstandig ondernemers en zzp’ers met taken waar zij zelf geen zin in hebben, geen tijd voor hebben of onvoldoende kennis van hebben. Een VA is dus veel meer dan een online secretaresse.

Er zijn verschillende soorten Virtual Assistant want een VA is natuurlijk niet overal goed in. Ieder heeft zo zijn of haar eigen expertise. Bedenk dus goed welke taken jij graag zou willen uitbesteden en wie daar dan het beste bij past.

Wat zijn dingen die een VA kan doen?

Er is zoveel mogelijk met een Virtual Assistant. Sommige werkzaamheden zijn heel makkelijk over te nemen, anderen vergen wat meer kennis en uitleg van je bedrijf. Maar zeker als je een langdurige samenwerking aan gaat is het echt de moeite waard om hierin te investeren.

Denk aan:

  • Bijhouden van je website
  • (Product)Teksten (her)schrijven
  • Offertes opvragen en opmaken
  • Je social media bijhouden
  • Administratie bijhouden
  • Emails beantwoorden
  • Enzovoort.

Waarom een Virtual Assistant?

Ten eerste is het vaak een hele rompslomp om een extra kracht aan te nemen. En vaak heb je ook niet eens voldoende werk om dit uit te besteden aan een vaste kracht. Een VA werkt op freelance basis en heeft daarnaast ook nog eens een eigen werkplek waardoor jij daar dus niet voor hoeft te zorgen. Het fijne van een VA is dat zij flexibel inzetbaar is, zelfs het maar om een paar uur per maand gaat.

Ben je overtuigd en wil je graag een Virtual Assistant inhuren? Bekijken dan zeker even mijn over mij pagina en mijn diensten om te zien of ik de juiste persoon voor jou en jouw bedrijf ben!