Wie ben jij en wat doe jij? Een veel voorkomende vraag met vaak een simpel antwoord. Maar wat als het antwoord voor jou niet zo eenvoudig meer is? Veel ondernemers willen graag hun verhaal, dienst of product zichtbaar maken voor hun klanten, maar worden overrompeld door al het aanbod wat iedere dag weer op social media of andere online uitingen te zien is.

We leven in een online wereld. Alles kan en de mogelijkheden zijn oneindig. Maar hoe kun je jezelf het beste laten zien tussen al die andere experts? Je weet waar jij goed in bent, maar je hebt nog niet het vertrouwen gevonden om voor de volle 100% uit te dragen waar jij voor staat. Je vindt het moeilijk om jezelf te onderscheiden. Maar hoe kun je dan je bereik vergroten? Geen klanten, geen omzet, geen bestaan meer. Dat zou eeuwige zonde zijn…. Zonder uniek en persoonlijk verhaal weten klanten je niet te vinden, laat staan dat ze een idee hebben wat jij voor hen zou kunnen betekenen.

Als fotograaf en storyteller weet ik hoe belangrijk het is om continu online zichtbaar te zijn zodat je je ideale klant kan bereiken. Maar dan wel op een manier dat jouw verhaal uniek en persoonlijk maakt. En dan kom ik weer terug op de vraag: Wie ben jij en wat doe jij? Als ik een antwoord zou geven als: “Ik ben fotograaf en maak graag foto’s van mensen”, is een antwoord waarbij je nog niet weet wie ik ben en wat ik precies doe. Hoe kunnen mijn klanten me dan vinden? Nee, mij antwoord zou zijn: “Ik fotografeer creatieve vrouwelijke ondernemers en geef hen het vertrouwen om te shinen zodat ook zij zonder moeite hun ideale klanten kunnen inspireren en aantrekken”.

Want stel je toch eens voor: Hoe zou het voor je zijn als je klanten je zonder moeite weten te vinden en super graag met je willen werken? Als zij direct zien waarom ze bij jou moeten zijn? Het gevoel hebben dat ze een klik met je hebben zonder dat je ze hebben gesproken. Vol zelfvertrouwen zichtbaar durven zijn. Een inspiratiebron voor je volgers. Jouw gezicht, persoonlijkheid en energie is belangrijk voor jouw bedrijf. Je klanten vinden het heel prettig om te weten wie het gezicht is achter jouw bedrijf. Ze willen je graag leren kennen en vertrouwen voordat ze een dienst of product bij je afnemen.

Door meer van jezelf te laten zien op je website, social media, emailmarketing, blogs, nieuwsbrieven etc etc onstaat er een connectie met je klanten. Samen met het delen van jouw verhaal met mooie beelden maakt dat uniek en persoonlijk. Als fotogaaf ga ik altijd samen kijken welk verhaal we gaan vertellen en het juiste gevoel in beeld laten zien voor jouw merk. Mensen gaan je herkennen en krijgen vertrouwen in jou en je bedrijf. Mensen kijken graag naar mensen én kopen graag van échte mensen. Er is dus geen belangrijker visitekaartje voor een bedrijf dan jezelf. Laat jezelf zien! Durf te laten zien wie je bent en waar je voor staat.

En als er dan gevraagd wordt: Wie ben je en wat doe je? Dat jij dan met trots kunt vertellen en laten zien et een geweldige fotoserie waar jij voor staat en wat je bedrijf kan betekenen voor je klanten. Hoe waardevol is dat!

Femke van Houts is fotografe voor ondernemers en te volgen via haar Instagram. Tot en met maart start zij met een pilot waar een speciale prijs aan verbonden zit. Wil jij hier meer over weten? Je kunt bij haar een gratis inspiratie gesprek boeken.