Laatst betrapte mijn dochter me op een uitspraak die direct door haar werd afgestraft. Ik zei iets in de trant van “ik weet niet of ik dat kan hoor”, waarop zij meteen antwoordde “maar mama, van proberen kun je leren”. Tsjah, daar had ik niets op terug. En ze heeft natuurlijk hartstikke gelijk. Voor veel dingen geldt dat je het gewoon eens moet proberen. Stapje voor stapje en dan zien wat het resultaat is.

De juiste instelling

Die instelling, dat je door dingen te doen en door dingen te proberen iets kunt leren probeer ik aan mijn dochter mee te geven. Met resultaat want ze probeert dingen die wellicht iets uit haar comfortzone liggen. Ze zet telkens weer een stap en is het resultaat er niet naar probeert ze het een andere keer opnieuw. Hartstikke mooi om te zien dat proces. En goed om te zien dat het zo bij haar ingebakken zit dat ze deze les ook nog aan me terug geeft.

Ook een mooie les voor jou

Deze mooie les die mijn vijfjarige me gaf wil ik ook aan jou meegeven. Vind je het moeilijk om jezelf te laten zien? Durf je niet goed over dat ene onderwerp te schrijven? Ben je bang voor reacties uit je omgeving? Probeer het gewoon eens. Kijk eens wat de eerste stap voor jou zou kunnen zijn. Wil je bijvoorbeeld graag video’s maken of live gaan op Facebook op Instagram maar vind je dat nog een te hoge drempel? Begin dan eens met het maken van een story. Of nog een stap eerder, plaats een foto van jezelf online met een (kleine) tekst erbij.

Wil je een blog schrijven over een beladen onderwerp en vind je dit eng? Typ dan eerst één alinea en plaats deze bijvoorbeeld op social media. Of laat een business buddy het eerst lezen. Zet een stap in de juiste richting en probeer.

Want zoals mijn (eigen)wijze dochter ook al zegt “van proberen kun je leren”. En fouten maken is menselijk. Dat maakt je menselijk. Het hoeft namelijk niet perfect.

Hoe ga jij om met drempels die je eigenlijk niet over durft? Wil je dit met me delen?

Warme groet,
Nicole

PS. Wil je meer verhalen van mij lezen en/of tips ontvangen voor content creatie en planning? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief.

PS 2. Wil je meer weten over zakelijk bloggen en hoe je dit kunt inzetten voor jouw bedrijf? Ik geef op 14 mei een workshop “Zakelijk bloggen als basis”. Je meldt je hier aan voor de workshop.