“Ik plaats elke dag iets op social media maar lijk alleen maar volgers te verliezen, wat doe ik nou verkeerd?” Deze vraag en vele die er op lijken zie ik regelmatig voorbij komen. De meeste ondernemers weten wel dat social media ’the place to be’ is maar hebben echter geen idee van hoe het in te zetten.

Tijdens mijn gratis training was social media een hot item. Niet alleen doordat ik de deelnemers hun kanalen en frequentie liet analyseren. Maar ook omdat ik er tijdens de live sessies veelvuldig over begon. De reden? Sociaal zijn op social media blijkt namelijk best een dingetje. Want dat is een stap, de allerbelangrijkste stap naar mijn mening, die veel ondernemers nog missen.

Ben jij sociaal?

Ben je op een (netwerk) event dan is de kans groot dat je anderen niet alleen begroet maar er ook mee praat. Je vertelt wat over jezelf maar stelt ook zeker vragen aan anderen. Daarnaast reageer je op de verhalen van anderen en zo zit je al snel in een leuke conversatie.

Dat voelt allemaal als vanzelfsprekend. Maar waarom gebeurd dit dan maar weinig op social media?

Alleen maar zenden

Wat ik veel zie gebeuren is dat mensen hun eigen post plaatsen en dan hop, weer weg zijn. Ze zenden vooral heel veel. Heel soms blijven ze nog wel hangen om in ieder geval op de reacties te reageren die zij zelf krijgen. Maar kijken, liken en oprecht reageren bij een ander zit er vaak niet in. En dat terwijl sociaal zijn op social media eigenlijk een must is.

Wees sociaal

Social media is dé plek om elkaar online te leren kennen. Om een band te krijgen, verbinding te maken. En die band die krijg je niet alleen door enorm goede content te maken die je daar deelt. Maar door echt in te gaan op de vragen en antwoorden van jouw publiek. Echt interesse te tonen en dieper in te gaan op de dingen waar ze mee worstelen. Stel vragen, ga dieper in op de antwoorden en zoek echt die verbinding op. Wees sociaal en laat jezelf zien.

Ben jij sociaal op social media? Ik hoor graag hoe jij hierover denkt. Wil je dit met me delen?

Warme groet,
Nicole

PS. Wil je meer verhalen van mij lezen en/of tips ontvangen voor content creatie en planning? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief. Je wordt dan ook direct op de hoogte gehouden over mijn eerstvolgende workshop die ik ga geven.

PS 2. Behoefte aan persoonlijke tips? Meld je dan vandaag nog aan voor een gratis online sessie.