Vorige week had ik een geweldige week. Ik hield voor de tweede keer mijn content cursus en had daar ontzettend veel zin in! Op maandag ging de eerste mail de deur uit en ik plaatste mijn stories. Ik zag het aantal deelnemers bijna met de minuut toenemen en voelde me ontzettend trots. Wauw, wat een energie geeft zoiets mij. Mensen helpen zit diep in mij geworteld en nu kon ik zoveel mensen in één klap verder helpen.

Echter drukte er ook wel weer wat spanning op mijn lijf.

Er kwamen weer een hoop twijfels naar boven die ik eigenlijk niet verwacht had. Is het wel waardevol genoeg? Geef ik voldoende waarde weg? Is het wel goed wat ik deel? Val ik niet door de mand? Alhoewel ik het ene kant wel WEET dat het goed is, dat ik er anderen enorm mee kan helpen.. VOELDE het dus even niet zo.

Ik deelde het met mijn coach, gezien zij me toevallig op dat moment ook aansprak. En gaf aan hoe stom ik het van mezelf vond dat ik deze twijfels had. Want ik wist toch van de vorige deelnemers hoeveel waarde deze cursus heeft? En dit keer gaf ik ook nog eens meer waarde weg. Deze cursus was een enorm cadeautje voor de deelnemers. En ik geef toe dat ik er zelfs aan gedacht heb om er geld voor te vragen. Zoveel waarde gaf ik.

En toch.

Toch kwamen die twijfels weer boven.

Twijfels die niet zo vreemd waren, aangezien ik mezelf al mijn hele leven klein heb gehouden. En met mij anderen ook. Niet zo gek ook dat dit soort gedachten opeens kunnen op poppen. Ik heb ze namelijk al heel mijn leven. Het is echter de kunst om het te herkennen, erkennen en er vervolgens niets mee te doen. Die twijfels mogen er zijn, maar ik ga gewoon door. Ik laat mezelf er niet door tegenhouden. Die fase ben ik voorbij. Dus ja.. ook ik heb deze twijfels. En dat mag. Zolang ik me daardoor maar niet meer klein laat houden.

Heeft mijn verhaal je aan het denken gezet? Misschien herken je er wel iets in? Wil je dit met me delen?

Warme groet,
Nicole

PS. Wil je meer verhalen van mij lezen en/of tips ontvangen voor content creatie en planning? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief.

PS 2. Behoefte aan persoonlijke tips? Meld je dan vandaag nog aan voor een gratis online sessie.