Omdat ik graag andere ondernemers in het zonnetje zet laat ik vanaf nu wekelijks een ondernemer aan het woord die zakelijk blogt. Omdat het hebben van een blog voor je bedrijf écht belangrijk is. Je zult het zien… of ja, lezen in dit geval! Dit keer spreek ik met Marloes van Meene van de webshop Lifestyle2love.

Marloes is gestart met haar webshop nadat ze bevallen was van haar dochtertje Hanna. Het is altijd haar passie geweest om creatief bezig te zijn en mooie dingen te ontwerpen. Dit komt dan ook allemaal tot uiting in haar webshop. Haar eigen dochtertje en haar neefjes en nichtjes geven haar de inspiratie voor de producten die ze verkoopt. En doordat ze dit vanuit haar eigen huis doet is het heel goed te combineren met het moederschap.

Je hebt aan je webshop ook een blog gekoppeld. Wat is de reden dat je hiermee gestart bent?

Het woord “webshop” zegt het eigenlijk al een klein beetje. Ik run een winkel vanuit mijn huis waardoor ik alleen via het web in contact kom met de consument. Door een kijkje achter de schermen te geven op sociale media en via een blog heb ik wat meer persoonlijk contact met de consument en heb ik het idee dat ze mij en Lifestyle2Love beter leren kennen. 
Daarnaast is het mooi meegenomen dat bloggen een meerwaarde is voor je website en je hierdoor meer bezoekers op je website hebt.

Hoe lang heb je deze blog inmiddels en met welk regelmaat komt er iets online?

In oktober 2017 heb ik een aparte blogwebsite online gezet waar ik 2 keer in de week persoonlijke verhalen deelde en 1 keer per week een vlog online zette. Deze blog ging vooral over het leven van een moeder met een webshop. Ik vond het ontzettend leuk om te doen en ik kreeg snel veel meer bestellingen in mijn webshop van de mensen die mijn webshop vonden via de blog. Ik kwam er daarom ook al snel achter dat het onderhouden van een blog, het hebben van een webshop en ook nog moeder zijn niet haalbaar was.

Het afgelopen jaar heb ik mij vooral gericht op de verkoop van mijn nieuwe producten in de webshop met in mijn achterhoofd dat ik ooit echt weer zou gaan bloggen. Momenteel ben ik 29 weken zwanger van mijn tweede kindje en ga ik per 1 oktober met zwangerschapsverlof. In februari 2019 gaat mijn webshop weer open en hoop ik een mooie planning klaar te hebben om regelmatig te gaan bloggen.

Zit je wel eens om onderwerpen verlegen?

Toen ik over mijn persoonlijke leven blogde was het niet moeilijk om een onderwerp te vinden om over te schrijven. Nu ik vooral wil gaan bloggen over de webshop zal het misschien wat lastiger zijn om altijd een onderwerp klaar te hebben.

Wat ik vooral leuk vind om te doen zijn de gratis printables maken zoals een aftelkalender voor de vakantie en een checklist voor de babykamer. Hiervoor heb ik nog genoeg ideeën klaarliggen.

Hoeveel tijd ben je gemiddeld bezig met het schrijven en creëren van een blog?

Dat vind ik moeilijk te zeggen. Wanneer het om een gratis printable gaat ben ik vaak wat uurtjes kwijt omdat ik het zelf uitteken. Als het gaat om een persoonlijk verhaal heb ik al wat sneller een verhaal op papier omdat dat over mijn eigen ervaringen gaat.

Is het bijhouden van een blog voor je webshop iets wat je anderen zou aanraden en zo ja, waarom?

Jazeker! Zodra er een nieuwe blog online staat zie ik (zodra ik het kenbaar heb gemaakt op sociale media) de bezoekersaantallen direct omhoog schieten. Daarbij vindt de consument het vaak leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen of meer achtergrondinformatie te krijgen over een product.

Schrijf je al je artikelen zelf? Of besteed je het ook wel eens uit?

Ik schrijf de artikelen zelf. Ik heb het overwogen om het uit te besteden maar het schrijven vind ik juist leuk om zelf te doen. Ik kies er dan liever voor om de minder leuke dingen uit te besteden zoals de administratie.

Heb je nog tips voor andere ondernemers die willen bloggen voor hun bedrijf?

Zorg ervoor dat de lezer van je blog uiteindelijk een klant in je webshop wordt. Plaats bijvoorbeeld aanbiedingen in de banner op die pagina of deel met de lezer een kortingscode zodat ze een goede reden hebben om in de webshop te gaan kijken.

Wil jij nu ook graag starten met bloggen maar heb je geen idee hoe of wat? Op 28 januari 2019 start mijn programma “Your Story Counts“, waarin je onder andere leert hoe je een blog kunt schrijven, hoe je hem ook nog vindbaar maakt én hoe je jouw blog kunt gebruiken voor je social media. Meer weten hierover? Kijk dan snel even hier!