Elke ondernemer heeft een weg naar het ondernemerschap. Het pad die ze hebben genomen om te komen tot die uiteindelijke inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ook ik heb dit pad bewandeld en dat was alles behalve een makkelijke reis. Graag vertel ik je in dit blogartikel waarom ik ondernemer ben geworden en wat ertoe heeft geleid dat ik nu sta waar ik sta.

Mijn eerste blogs

Vijftien jaar geleden ontdekte ik het bloggen. Dit gebeurde via web-log. Ik gebruikte mijn blog vooral als dagboekje want ik vond schrijven leuk en vond het leuk om zo (redelijk anoniem) mijn ei kwijt te kunnen. Na een aantal jaar geblogt te hebben kwam er een korte periode waarin ik er niets meer mee deed. Maar telkens bleef het kriebelen en dan startte ik weer een nieuwe pagina. Zo heb ik in die vijftien jaar ongeveer zes verschillende blogs gehad, waarvan Meisje-Eigenwijsje.nl de meest recente is.

Meisje-Eigenwijsje.nl

De domeinnaam Meisje-Eigenwijsje.nl legde ik in april 2014 vast, maar daarvoor blogde ik al op een gratis wordpress site genaamd babyeagles.wordpress.com. Alle artikelen die ik op dat domein schreef staan nu dus ook op Meisje-Eigenwijsje. Ik startte met mijn huidige blog omdat ik mijn zwangerschap wilde vastleggen en delen met anderen. Ik merkte dat mensen het leuk vonden om mijn zwangerschap op die manier te volgen. Plus zelf vond ik het ook prettig om op die manier contact te hebben met anderen. Vooral omdat ik met 24 weken zwangerschap in de ziektewet terecht kwam.

Het was mijn manier om contact te houden met de buitenwereld. Om mezelf niet helemaal gek te maken zo alleen thuis. En om al mijn gedachten kwijt te kunnen.

Bloggen bleek mijn redding

De zwangerschap van mijn dochter verliep niet geheel vlekkeloos. Zoals ik al vertelde kwam ik al vrij snel in de ziektewet terecht, maar later in de zwangerschap bleek ik ook nog eens een zwangerschapsvergiftiging te hebben. Met 36 weken werd ik opgenomen in het ziekenhuis en na twee weken kwam ik er pas weer uit na een zeer heftige bevalling die eindigde in een spoed keizersnede. En met een (ogenschijnlijk) gezonde baby in mijn armen. Na een week werd onze dochter met spoed opgenomen en heeft ze op het randje van de dood gelegen en ik ook werd weer opgenomen.

In deze heftige periode ben ik blijven bloggen. Dit omdat het mij hielp om alles op te schrijven en op die manier kon ik onze familie, vrienden en kennissen ook op de hoogte houden. Wij kregen door mijn blog zoveel fijne reacties en wensen dat het ons echt geholpen heeft door die periode heen te komen. Maar ook later is het grotendeels mijn redding geweest….

Postnatale depressie

Drie maanden na de geboorte van mijn dochter werd er een postnatale depressie bij mij geconstateerd. Ik ben enorm blij dat alle artsen en hulpverleners mij in die periode zo goed in de gaten hebben gehouden. Want je hoort ook heel vaak dat zo’n postnatale depressie pas veel later of helemaal niet wordt opgemerkt. Juist ook in deze periode ben ik blijven bloggen. Ik zat namelijk thuis, met een kind, en voelde me ellendig, schuldig en nog zoveel meer. Ik had weinig contact met de buitenwereld, want ik kwam het liefst de deur niet uit. Maar door te blijven bloggen hield ik toch contact. Al was het “slechts” online…

Achteraf gezien heeft het bloggen, naast de vele gesprekken met een hulpverlener en de medicatie die ik kreeg, mij geholpen om weer beter te worden.

Mijn doel in het leven

Maar dat is niet het enige wat het bloggen met me deed. Doordat ik lief en leed deelde online en anderen dus liet zien hoe het was om postnataal depressief te zijn kreeg ik steeds meer volgers. En met die volgers kreeg ik ook steeds meer berichten van anderen vrouwen die in hetzelfde schuitje zaten. Zij putten kracht uit mijn woorden en ondernamen actie. En dat zorgde ervoor dat ik mijn doel vond. Een doel die ik eigenlijk al mijn hele leven had. Maar die op dat moment zoveel duidelijker werd.

En dat doel is om anderen te helpen.

Anderen helpen door te bloggen

Bloggen heeft dus niet alleen mij geholpen, maar ook vele anderen. Het hielp hen doordat ze herkenning lazen. Doordat ze zich niet meer alleen voelde in hun gevoelens en ideeën. En doordat ze een ‘echt mens’ zagen achter de woorden die ze online vonden.

Wat dát is de grote kracht van het bloggen. Of je nu als doel hebt om mensen te informeren, onderwijzen of inspireren. Je schrijft vanuit jezelf en geeft het dus altijd een persoonlijk tintje mee. En daar houden mensen van. Dat is wat ze willen. Want mensen nemen dingen aan van andere mensen. Ze geloven in mensen. En ze kopen van mensen.

En daarom ben ik ondernemer geworden

Omdat ik heel graag anderen wil helpen en dus zelf ook heb ervaren hoe krachtig bloggen kan zijn ben ik gestart als ondernemer. Mijn doel is om andere ondernemers te helpen hun missie, doel en expert status naar buiten te brengen. En dat is wat bloggen allemaal voor je kan doen.

De weg naar het ondernemerschap is dus een hele pittige geweest. En ik heb vele diepe dalen gekend. Maar ik heb ook hoge toppen bereikt. En juist door die reis, door alles wat ik heb meegemaakt en ook weer heb doorstaan en bereikt zorgt ervoor dat ik voor de volle 100% ga voor mijn doel. En ik geloof er ook in dat dit ook juist mijn kracht is.

Waarom ben jij ondernemer geworden?