Gisteren ben ik naar het XL event van Kim Munnecom geweest. Word een master in geld manifesteren. Kim noemt zichzelf tegenwoordig manifestation junkie en ik kan beamen dat ze dit ook echt is. En expert in law of attraction ook. Ik volg Kim al bijna een jaar via Instagram en in december 2018 had ik het genoegen haar voor het eerst echt te ontmoeten. Ze gaf een mini workshop tijdens een netwerkborrel waar ik was en de energie die zij geeft vond ik zo iets magisch. Ik moest en zou dan ook perse bij haar (kleinere) event in januari zijn. En ook haar XL event wilde ik niet missen.

Law of attraction / wet van aantrekking

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens gehoord van de wet van aantrekking. Wat deze precies inhoud wil ik niet te diep op ingaan (ik ben geen expert, dus daarvoor kun je beter naar andere websites gaan), maar het houd in het kort gezegd in dat je krijgt waar je jezelf op focust. Voel jij met heel je wezen dat jij iets heel graag wilt en geloof je dan ook oprecht dat je hier recht op hebt en dit mogelijk is om te ontvangen? Dan trek je het aan. Maar als er ook maar iets in jou het niet geloofd en dus iets anders uitzend (bijvoorbeeld een negatieve gedachte) dan trek je het tegenovergestelde aan.

Als je me overigens zo’n twee jaar geleden iets over de wet van aantrekking had verteld dan had ik je vierkant uitgelachen. Maar inmiddels ben ik me meer gaan verdiepen in deze wet en sta ik er ook echt voor open om hier meer over te leren en hier keihard mee aan de slag te gaan. Twee jaar terug was ik hier gewoon niet klaar voor. Een jaar geleden misschien ook nog niet eens. Maar inmiddels ben ik zelf zo gegroeid en is mijn mind open for anything that’s beautiful and positive.

Word een master in geld manifesteren

Aangezien ik Kim Munnecom al een tijd volg, haar podcasts luister (AANRADER!) en haar al 2 keer eerder live had gezien wist ik al vrij veel over manifesteren en de wet van aantrekking. Toch voelde ik dat ik ook bij dit event van haar wilde zijn. Het is belangrijk om voor jezelf dingen te blijven herhalen, dus de manier waarop law of attraction werkt bijvoorbeeld. Dat was dus ook een van de redenen dat ik erheen wilde. Nog een keer alles horen en ook ervaren hoe het werkt bij mezelf en bij anderen.

Daarnaast wilde ik ook een master in geld manifesteren worden. Ja dat lees je goed “wilde”, want nu BEN ik gewoon een master in geld manifesteren 😉 Maar ik wilde er ook heen omdat ik de high vibe die er eerst zo ontzettend fijn vind, om Kim weer even te zien en spreken én om een hoop anderen te ontmoeten. Want wauw, wat brengt Kim een hoop mooie vrouwen bij elkaar.

Het event zelf – de ochtend

Op donderdag 6 juni was het dan eindelijk zover. Samen met nog een aantal andere geweldige ondernemers uit het zuiden reisde ik af naar het Carlton President hotel in Utrecht. Van buiten ziet dat hotel er niet heel bijzonder uit, maar van binnen.. Wauw. Echt ontzettend mooi. Het is dat ik het veel te druk had met leuke mensen ontmoeten, bijkletsen en natuurlijk het event zelf. Anders had ik wel wat foto’s gemaakt. Dat ben ik nu vergeten. Je zult het dus zelf eens een keer moeten bekijken haha.

Het event begon om 9.30 uur, maar wij waren er al om tien voor negen. Toch waren we niet de eersten. Er waren al best een aantal mensen, waaronder Milou die ik nu voor het eerst in het echt zag. Maar ook een hoop anderen die ik online volg via Instagram. Al voordat het begon zat ik in een high vibe. Wat een toffe dag!

een foto van kim munnecom, de persoon achter het event word een master in geld manifesteren

Rond half 10 zat de zaal zo goed als vol en kon het eindelijk beginnen. Ik had met ‘mijn clubje’ een aantal stoelen op de derde en vierde rij te pakken. Fijn dat we zo goed als allemaal bij elkaar konden zitten en vooral mooi om dit samen te kunnen delen. Zo’n ervaring als deze brengt je toch weer dichter bij elkaar. Je leert elkaar op een ander niveau kennen.

Tijdens het eerste gedeelte van de dag (de ochtend) werd er in gegaan op wat de wet van aantrekking nu in houd en hoe je alles kunt manifesteren wat je wilt. Zolang je het maar voelt en ook geloofd. Dit was voor mij natuurlijk geen nieuwe koek, maar wel goed om nogmaals te horen. Daarbij kon ik ook mooi meteen bij mezelf nagaan wat mij nog tegenhoud. Aan het einde van de ochtend mochten er een aantal mensen plaats nemen op de hot seat. Hierbij kun je jouw vraag stellen aan Kim en zij gaat je dan coachen terwijl de hele zaal mee kijkt en luistert. Enorm spannend en omdat ik zelf geen specifieke vraag had stak ik mijn hand niet op.

Niet alle hot seats die dag vond ik even interessant. Bij sommigen herkende ik mezelf er enorm in zoals ik nu ben en hoe ik me nu voel. En bij sommigen herkende ik mezelf van een aantal jaar geleden. Dat vond ik dan wel weer mooi om te zien, hoe erg ik eigenlijk al gegroeid ben. Dat is ook belangrijk bij law of attraction, dat je nu al ziet wat er allemaal wél is en welke stappen in je einddoel je al genomen hebt. En bij mij.. zijn dat er al erg veel!

Mijn take away’s van de ochtend

Er zijn een aantal dingen die ik graag met jullie wil delen.

  • Jouw interpretatie van een situatie bepaald ALLES. Je kunt iemand volgen op Instagram die erg succesvol is en denken “jeetje wat is zij succesvol, dat lukt mij nooit” of je denkt “wauw wat is ze succesvol, dat wil ik ook!”.
  • Wanneer je jouw huidige realiteit wilt veranderen dan moet je jouw verhaal herschrijven. Denk bij jouw nieuwe verhaal aan je toekomstige zelf. Wat zou zij doen?
  • Werken met de wet van aantrekking is keihard werken. Het betekent niet dat je achterover kunt leunen en dat alles maar naar je toekomt. Het is werken, elke dag weer!

Een overtuiging die je nu hebt over iets is niets meer dan een gedachte die JIJ blijft denken. Iets wat je vaak denkt wordt jouw waarheid. Het is echter niet DE waarheid.

Het event zelf – de middag

Na een overheerlijke lunch (had ik maar een goodiebag meegenomen…) was het tijd voor het tweede gedeelte. En deze ging specifiek over geld manifesteren. Voor de lunch hadden we het al even over geld manifesteren gehad, maar nu konden we helemaal deepdiven in de materie.

kim munnecom on stage

Een van de meest belangrijke dingen die ik hierbij opgestoken heb is dat ik mezelf enorm hard tegenhoud qua groei. Misschien niet bewust, maar door bepaalde gedachten en overtuigingen doe ik dat dus wel. Het werkt niet zo dat je kunt zeggen ‘als ik dit heb bereikt, dan ben ik gelukkig’. Het werkt juist precies andersom. Zet je leven niet on hold totdat je iets hebt bereikt, maar leef nu al je mooiste leven. Voel nu al het geluk wat je denkt te voelen als je hebt wat je wilt hebben.

Money will always match your mindset

Wanneer je het gevoel hebt geld echt nodig te hebben dan zul je juist zien dat het niet naar je toekomt. Want je leeft vanuit een gevoel van gebrek en trekt dan ook gebrek aan.

Mijn take away’s van deze middag

  • Zorg voor volledige onthechting. Kies een doel, voel dit en geloof dat je dit kunt aantrekken en laat het dan volledig los. Ben blij met elke uitkomst! Wil je tien deelnemers aan je workshop? En heb je er acht? Dat is toch hartstikke tof?! Hecht geen waarde aan de uitkomst, maar aan het gevoel wat je krijgt wanneer je mensen kunt helpen met je workshop. Focus je dus niet op die tien want dan ga je juist weer negatieve vibes creëren waardoor je nooit die tien deelnemers manifesteert.
  • Er zit een verschil in mindset qua rijke en arme mensen. Arme mensen denken dat het een ten koste van het ander gaat. Dus bijvoorbeeld veel geld verdienen is hard werken is minder tijd voor het gezin. En rijke mensen weten dat je beide kunt hebben. Zowel veel geld verdienen als genoeg tijd voor je gezin.
  • Het geheim om daar te komen waar je wilt zijn is je NU al zo te voelen zoals je dénkt dat je je gaat voelen als je dat hebt wat je wilt hebben!

Conclusie

Degene die dit event gemist hebben omdat ze niet konden, omdat ze niet durfden of omdat ze er niet van wisten… Je hebt echt iets gemist. Ik raad het je echt aan om een volgende keer zeker te komen. En nee, ik word hier niet voor betaald (I wish haha), maar Kim is zo ontzettend inspirerend en je gaat gewoon AAN van haar enthousiasme, expertise en high vibes.

I love money and money loves me.