Het is september, de nazomer is volop in gang, en toch zie je al diverse (web)winkels producten aanbieden voor de feestdagen. En dat is niet voor niets. Want juist in de maanden voor de feestdagen zijn mensen al volop aan het zoeken naar leuke cadeautjes, outfits, kerstpakketten, DIY’s en nog veel meer. Aan jou als ondernemer om daarop in te springen.

Voor ondernemers beginnen de feestdagen nu al!

Wanneer ik kijk naar mezelf als blogger heb ik in augustus al de eerste persberichten (en producten!) ontvangen over producten voor Sinterklaas. Begin september kreeg ik al de eerste uitnodiging voor een kerstborrel. En ik zag in mijn blog statistieken dat er ook al genoeg op de feestdagen gezocht wordt. En dan vooral op tips voor Sinterklaas cadeautjes maar ook voor decoratie ideetjes. Plan dus als ondernemer, zeker als webshop eigenaar, vooruit als het gaat om de feestdagen.

Maak een plan de campagne

Begin niet pas eind oktober met blogartikelen schrijven, nieuwsbrieven versturen, persberichten en andere content rondom deze dagen. Maar maak nu alvast een plan de campagne. Want je wilt niet later dan oktober starten met de promotie van jouw feestdagen gerelateerde producten of diensten. Dus bedenk nu alvast wat je allemaal nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een aantal goede productfoto’s maken? Heb je iemand nodig die je helpt bij nieuwsbrieven of het opstellen van persberichten? Wil je gaan samenwerken met bloggers ter promotie van jouw producten?

Al deze dingen zijn belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben zodat je er per direct naar op zoek kunt gaan.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het maken van een plan de campagne of je zoektocht naar de juiste bloggers? Zie jij door de bomen het bos niet meer en heb je iemand nodig om mee te sparren? Speciaal voor de feestdagen bied ik mijn kennis en expertise aan als blogger & ondernemer om jou te helpen. Dus wacht niet te lang en neem contact met me op om te zien wat ik voor jou kan betekenen.